Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (2024)

Saba

Byjules4000

Wat te doen in Saba? Ondanks het feit dat Saba maar een klein eilandje is, biedt het een grote verscheidenheid aan activiteiten om te doen. Voor wie wil wandelen is op dit eiland op de goede plek. Ook voor een prachtige duikervaring ben je aan het juiste adres. Daarnaast zou een bezoekje aan een van de prachtige dorpjes op het vulkaaneiland ook zeker niet misstaan.

Inhoudsopgave

Mount Scenery

Het meest bijzondere om te doen op Saba is toch zeker wel de Mt. Scenery. Het is de hoogste berg van het koninkrijk der Nederlanden met 877 meter hoogte. Er gaat een pad vanuit Windwardshire naar te top. De uitgedoofde vulkaan ligt in het midden van het eiland. Je klimt de trap met 1064 treden op om uiteindelijk boven bij een prachtige view te komen. Er zijn onder andere mahoniebomen en orchideeën te vinden.

Onderweg passeer je ook een zeer diverse vegetatie waaronder begonia’s, varens, mango’s en palmen. Eenmaal boven kijk je over verschillende eilanden uit. Zo kun je bij helder weer St. Maarten, St. Barth’s en St. Kitts en Nevis zien. De wandeling heen en weer zal je ongeveer zo’n 3 uren kosten. Je kunt ook in Windwardshire een gids huren die je helpt naar boven te komen. De beklimming is niet al te lang maar toch is het slim om goede bergschoenen en voldoende water mee te nemen. Een van de top dingen om te doen als je je afvraagt wat te doen in Saba.

Lees meer over de vulkaan

2. Wandelen Saba

Wat te doen in Saba op gebied van wandelen? Saba heeft naast de meest bekende Mount Scenery ook nog verschillende andere trekking mogelijkheden. Om te vinden welke dit precies zijn kun je je wandeling het beste beginnen bij the trail shop. Er zijn meer dan 10 verschillende wandelroutes op het eiland aanwezig. Ze verschillen van routes van slechts een half uur tot aan routes die wel net zo lang als de route van de mt. Scenery kunnen duren. Je kunt tijdens deze wandeling zien hoe divers de bloemen en planten begroeiing is van Saba. Je komt verschillende oude plantages tegen. Er komen 60 verschillende vogelsoorten op het eiland voor. Net als op Sint-Eustatius kom je hier de groene leguaan tegen en de roodbuikige racer slang, die ongevaarlijk is.

Lees meer over Saba the Bottom

3. Hell's gate

Hell’s gate ligt in het Noord-oosten van Saba. Dit is zo genoemd omdat het het hoogst gelegen dorp is binnen het Koninrijk der Nederlanden.

Je vindt hier ook de prachtige Heilige Rozenkranskerk, de hoogst gelegen kerk van het Koninkrijk der Nederland werd gebouwd in 1962. De kerk ziet er echter uit alsof deze afstamt van de middeleeuwen. Vanuit de kerk kun je ook naar een verlaten zwavelmijn gaan. Ook zijn er vleermuisgrotten vanuit hier te vinden.

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (4)

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (5)

Wat te doen in Saba?

4. Ladder Bay

Een tripje maken naar het voormalige douanekantoor? Dan moet je eerste even een aantal honderden stijle trappen op. Degenen die het volhouden om al deze trappen te beklimmen krijgen een leuk cadeau. Een prachtig uitzicht op het rotsen geribbelde landschap. Doordat deze baai afgelegen is, is het er qua vissen en koraalDe afgelegen en serene sfeer maakt deze baai de ideale bestemming om te gaan snorkelen of zwemmen.

5. Summer Carnaval Saba

Wat te doen in Saba in de zomer? Eind juli of begin augustus is een goed moment om een bezoekje te brengen aan Saba. Er is namelijk op deze momenten altijd een feestje gaande. Je ziet verschillende parades met kleurrijke kledij, geweldig eten en prachtige muziek. Carnaval speelt zich voor in The Bottom af.

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (6)

6. Nederlands museum Saba

Wil je meer leren over de Nederlandse koloniale geschiedenis dan ben je bij het Dutch Museum Saba op de juiste plek. Er worden objecten tentoongesteld van wel 150 tot zo’n 400 jaar oud. Zo kom je prachtige oude boeken en porselein tegen

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (7)

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (8)

7. Windwarshire

In Saba ligt het schilderachtige bergstadje genaamd Windwardside. Het is een beetje het stadje wat alles heeft wat je nodig hebt op het eiland. Je vindt hier musea en restaurants en duik en cadeauwinkels. Om een panoramische wandeling met geweldig uitzicht over de gehele oceaan. Je vindt hier ook het Harry Luke Johnson Museum.

Wat te doen in Saba?

8. Harry Luke Johnson Museum

Wat te doen Saba op gebied van musea? Het eerste museum van saba is het Harry Luke Johnson Museum. Het museum werd geopend in 1970. Het is vernoemd naar Luke Johnson die werd geboren in 1914 en stierf in 1972. Hij wilde zich hard maken om de geschiedenis van het eiland kon worden getoond. Het museum is gevestigd in een prachtig huis uit de 1900s. Verschillende archeologische vondsten, kunst en gebruiksvoorwerpen zijn er te vinden. Eveneens zijn er antieke foto’s en documenten te vinden.

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (9)

9. Welness op Saba

Wat te doen in Saba om te ontspannen? Op Saba bevindt zich ook een spa. Er zijn hier verschillende mogelijkheden. Je kunt hier verschillende massages krijgen. Er is een waterval douche, een Finse sauna en een Turks stoombad. Dit is ideaal te combineren met een wandeling. De spa is onderdeel van een groter resort. Boeken is aangeraden van tevoren.

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (10)

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (11)

10. Saba national Marine park

Wat te doen in Saba? De wateren van Saba National Marine Park is een beschermde duikzone. Je vindt hier zo’n 20 plekken om te duiken. Er zijn riffen dien enorm veel levendigheid en verschillende vissen bieden. Een adembenemende plek om duikervaring op te doen. Je zult er verschillende zeeschildpadden en zelfs kleine haaien kunnen reffen.

Ben je van plan om Saba te gaan bezoeken? Bij iedere plek die je bezoekt zijn er specifieke tips en trips om rekening mee te houden. Lees hier meer over de praktische tips op Saba. Wil je gelijk ook een duik nemen in de geschiedenis van Saba? Lees dan hier meer over de historie.

Wat te doen in Saba? Top 10 Waanzinnige Bezienswaardigheden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5522

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.